X-Men (Sega Genesis) Soft reset - How?

Discussion and listing of Retron 5 cartridge compatibility.
Forum rules
Retron 5 and it's predecessors are trademarked Hyperkin, Inc. Retron name is copyright Hyperkin, Inc. Content found in these forums may be copyright the respective developers and studios which said content is associated with. Retro5.net makes no claim legal or otherwise to this content and user submitted content is not screened. That being said, please refrain from posting or linking to full rom files so that everyone leaves us alone. Sometimes dogs are round.

X-Men (Sega Genesis) Soft reset - How?

Postby Xemmber » November 16th, 2015, 1:37 am

I started playing one of my all time favourite games, X-Men (Sega Genesis). But it turns out I can't, not properly anyway.

See, in order to advance to the last stage, I need to do this:

"RESET YOU SYSTEM!
Make sure it's a soft reset (just tap your reset button) because if you hold
your reset button down, you really will reset."


The entire text can be found here.

How can I just "tap" the reset button on the Retron 5?
User avatar
Xemmber
 
Posts: 11
Joined: August 20th, 2015, 3:10 am

Re: X-Men (Sega Genesis) Soft reset - How?

Postby jumpropeman » January 21st, 2017, 10:12 am

Facing this same issue as well, no matter how I try to reset the game it just goes back to the title screen. Is there some secret way to soft reset? Because I saw an interview where they said a soft reset is possible.
jumpropeman
 
Posts: 3
Joined: December 15th, 2015, 8:53 am

Re: X-Men (Sega Genesis) Soft reset - How?

Postby Xemmber » January 21st, 2017, 4:53 pm

jumpropeman wrote:Facing this same issue as well, no matter how I try to reset the game it just goes back to the title screen. Is there some secret way to soft reset? Because I saw an interview where they said a soft reset is possible.


Where did you see the interview?
User avatar
Xemmber
 
Posts: 11
Joined: August 20th, 2015, 3:10 am

Re: X-Men (Sega Genesis) Soft reset - How?

Postby jumpropeman » January 21st, 2017, 10:26 pm

Here's the link to that interview: http://www.the-gamers-lounge.com/ryan-j ... e-retron-5

And the pertinent quote:
"-Can you factor in for the "soft reset" needed to finish X-Men on Genesis?

You can already do a soft reset of the games within the in-game menu."
jumpropeman
 
Posts: 3
Joined: December 15th, 2015, 8:53 am

Re: X-Men (Sega Genesis) Soft reset - How?

Postby jumpropeman » February 6th, 2017, 11:47 pm

Figured I'd come back after talking with Hyperkin customer support. After a brief back and forth, I ended up with this reply:

"After looking into it for a bit, it seems like the RetroN 5 is not able to do a soft reset. It seems like a lot of emulation programs/systems have this similar issue as well. We apologize for the inconvenience.

Regards,

Customer Service Representative"

So it appears it is currently impossible and we just have to wait for an update that will hopefully fix it.
jumpropeman
 
Posts: 3
Joined: December 15th, 2015, 8:53 am

Re: X-Men (Sega Genesis) Soft reset - How?

Postby R9delta » February 8th, 2017, 10:03 am

Genesis Plus GX (coincidentally the genesis emulator Hyperkin rips off) can do it so there's really no reason for them to be so dismissal and not add it in with an update. I would probably address that.

https://gxdev.wordpress.com/category/genesis-plus/

(ctrl+f "soft reset" twice to find reference to it)
User avatar
R9delta
Patch Master
 
Posts: 467
Joined: September 14th, 2014, 12:07 pm


Return to Compatibility

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron